Petra valde att växa med ABSI


– På sikt ska vi vara 10 anställda, säger Petra Olsson, vd och ägare till bearbetningsföretaget JCK Produkter i Sävsjö.
Företaget växer stadigt och nyligen flyttade hon in i nyrenoverade lokaler i kvarteret Hantverkaren.

Efter 40 år är JCK Produkter ett välkänt företag i Sävsjö och bland många av de kunder ute i landet som köper företagets kompetens kring bearbetning av plast och metall. Väderstad-Verken, som bygger maskiner till lantbrukssektorn, är den enskilt största kunden, men man arbetar också mycket åt lokala företag.
2011 tog Petra över rodret efter sin far Kenneth. Hon har redan hunnit göra stora investeringar i maskinparken som främst består av CNC-styrda fleroperationsmaskiner, svarvar och även några manuella maskiner.

Under många år hyrde man en del av ett fastighetsskepp i Sävsjö Industribyggnaders bestånd i kvarteret Hantverkaren. 2012 blev kostymen för liten och Petra behövde något att växa i. Hon övervägde flera alternativ, bland annat att bygga en egen fastighet på den mark som kommunen förberett på södra industriområdet.
– Men jag var inte redo för den investeringen utan ville hellre satsa pengarna på maskiner. ABSI:s dåvarande VD Bo Widestadh hittade snabbt en lösning som innebar att vi kunde flytta in i Erikshjälpens och Svänggängets lokaler i samma kvarter. Jag var snabb att haka på och fick samtidigt lokalerna totalrenoverade utifrån mina behov och önskemål, säger Petra, som tycker att det är tryggt att fortsätta vara hyresgäst.
ABSI har ställt upp jättebra, jag har uppskattat deras hjälp och de är lyhörda för hyresgästernas behov.
Resultatet av renoveringen är en representativ och modern anläggning på 856 kvadratmeter som även ger möjlighet för expansion. Beslutet att flytta var strategiskt och Petra har som ambition att öka personalstyrkan.
– I det nya fikarummet har jag köpt bord med plats för 10 personer, där ska vi ligga framöver, säger hon beslutsamt.

Läs mer på www.jckprodukter.se

Text & Bild: Pierre Klasson